Nu mai e Germania ce a fost #1

Prima data cand am calcat pe pamant german a fost in 2000. Nu are rost sa va spun cat de “speriat” eram de ce vedeam in jurul meu, cat de impresionat sau de mirat. Pe vremea respectiva, Hagebaumarkt (un magazin de genul Baumax) mi se parea lux frate! Era o mare realizare pentru mine sa ma plimb printr-un magazin in care gaseai de la cel mai mic surub, pana la mobila, aparatura electroinca etc..

Acum, dupa 11 ani, nu mai am aceeasi parere fata de Germania. Multe lucruri s-au schimbat in aceasta tara si tocmai despre acestea voi discuta pe parcursul mai multor articole. Doar ca, in acest prim articol, voi fi scurt si nu voi povesti prea multe. Am tot timpul din lume si, СЛЕЗ daca tot traiesc printre ei, am timp sa-i studiez pe indelete.

Or fi ei, nemtii, cei mai tari, cei mai mari, cei mai buni, cei mai cei… Dar, pe bune, sunt niste imbecili, sunt niste idioti care nu stiu altceva decat sa munceasca si sa doarma. Sunt ca niste robotei cuminti, care-si rup, la modul propriu, gatul si picioarele ca sa ajunga la munca. Si asta pentru ca, precum spuneam, ei sunt ca niste robotei ce lucreaza dupa un program foarte bine stabilit. El stie ca trebuie sa iasa din casa la ora 06:43:18, pentru a ajunge la ora 07:59:58 la intrarea cladirii unde lucreaza. Isi rezerva cele doua secunde pana la ora 8:00, cand incepe lucrul, pentru a saluta o colega si a-i impartasi unui coleg ce stres mare a avut el cu o zi inainte, pentru ca metroul a intarziat 15 secunde.

Dar hai ca o sa va povestesc eu multe pe aceste teme, mai ales pe tema roboteilor made in Germany.

Bafta!

About Honey

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.