Presedintele a murit! Traiasca presedintele!

Nu are nicio legatura cu incoronarea lui Charles al VII-lea la tron. Nici nu anunt moartea vreunui presedinte. E doar o analogie. O paralela intre doi presedinti, doua tari, doua mentalitati. O paralela intre moralitate si setea de putere, foamea de ciolan. Cine face diferenta?! Germania, normal.

Cred ca ati aflat deja ca, astazi, presedintele Germaniei, Christian Wulff, si-a dat demisia. El fusese implicat, din cate am reusit sa citesc, intr-un scandal legat de coruptie si de niste fapte din trecut. Wulff, cu toate ca detine o functie pur onorifica, si-a dat demisia deoarece populatia Germaniei nu mai avea incredere in el. Simplu.

Cat sa fie?! O luna?! Ma refer la momentul in care au iesit romanii in strada, satui de bataia de joc din partea Guvernului, a Presidentiei. Reactia mai marelui nea’ Baselu’?! Ca el nu-si reproseaza nimic din cei 8 ani petrecuti la putere. Pai cum dreaq sa-si reproseze?! Si-a umplut buzunarele, si-a umplut conturile, le-a umplut si pe-ale altora. Are ce sa-si reproseze?! Normal ca nu. Demisia?! Nici pomeneala. Tinem cu dintii de scaun, de ciolan, de putere si fereasca Dumnezeu sa se apropie cineva de el.

Ca sa taca lumea, ca deh, prostimea e usor de prostit, i-a spus lu’ Boc sa se faca nevazut. Si el, dar si intreg Guvernul. Punem noi Guvern, lumea pleaca acasa, iar noi ne facem de cap. Intereseaza pe cineva de increderea populatiei?! Intereseaza pe cineva de nevoile populatiei?! Nu! De ce ar interesa?!

Vedeti voi, diferenta de gandire este enorma. Doua tari, doi oameni. Unul are moralitate, unul… Dumnezeu stie ce are. Vazusem acum cativa ani, pe RTL, o ancheta in care un ministru, nu mai stiu de care, din Germania era acuzat ca a cheltuit cu 100 de Euro mai mult pentru o deplasare. Faceau aia calcule, analizau tot, faceau iarasi calcule si le iesea ca dom’ ministru trebuia sa cheltuiasca cu 100 de Euro mai putin. Bani publici, normal. Reactia?! In cateva zile acel ministru si-a dat demisia. La noi, cate anchete, cate reportaje, cate talk-show-uri se fac, dar tot degeaba. Si-a dat cineva demisia?! A dat cineva socoteala in fata legii?! Vorbesc de fapte grele, nu de oamenii trimisi carne de tun. Nu! Nimeni nu plateste. Fiecare face ce vrea, ca deh… E de unde.

Oare noi cand vom invata sa fim oameni, sa ne gadim la oameni, dar, cel mai important, sa avem respect fata de oameni?! De ce nemtii pot, iar noi nu?!

Bafta!

About Honey

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.