Fumuri

Neoficial, 19 ani. Oficial, 21 de ani. Cam atat am fost viciat. Vreo 21 de ani am tras, cu pofta si disperare, de tigara. Bine, nu de aceeasi. 21 de ani… Mama, asta-i o viata de om. Dar, iata c-am reusit! Culmea, nu mai sunt viciat. Si ma simt chiar foarte bine.

Dar ia sa incep cu altceva. Chiar cand am inceput sa scriu acest articol am observat ceva. 19 ani, 21 de ani. Observi si tu, cititorule?! Nu poti spune 19 DE ani. E simplu, 19 ani. Iar la 21 de ani, daca scoti „de” va suna total aiurea. 21 ani… Ciudata si fizica asta si modu’ cum combina ea elementele chimice de pe tablou’ ala complicat. Dar, lasam stiintele astea.

Fumam mult. In mod normal, ardeam cam 20 de tigari pe zi. Daca se lasa cu alcoale, ardeam si peste 35-40. Le devoram. Sincer, nu puteam trai fara tigara. Pe bune. Tigara ma controla intr-u totu’. Si n-o puteam lasa, oricat m-as fi straduit. Am incercat prin tot felul de metode sa ma las de fumat, dar… fara succes. Cel mai mult rezistasem 2 saptamani. Dar nici macar alea fara nicio tigara. Pentru ca seara, cand ieseam cu cainele afara, fumam si-o tigara.

21 de ani… Am bagat la fumuri in mine… Dar uite c-am renuntat. Ciudat sentiment si sper sa ma tina la nesfarsit, dar… am renuntat. N-as fi crezut niciodata ca voi reusi, sincer. Deja ma resemnasem, intelesesem ca nu am destula putere sau ambitie sa las tigarile. Am lasat tigara normala in detrimentul celei electronice, iar acuma, de vreo saptamana, am lasat-o si pe aia. Nu spun ca-i usor, mai ales cand trag si 2-3 beri reci langa mine, dar rezist. Sunt mai ciufut decat deobicei, mi se face pofta, cateodata, sa pufai, dar ma ambitionez sa rezist. Parca mi se inclesteaza maxilarul, imi tremura mainile, dar rezist. Si-o sa rezist pana la final. Asa sa-mi ajute Dumnezeu!

Bafta! Chiar sunt mandru de mine. Ma duc sa(-mi) ciocnesc oua(le).

About Honey

2 comments

  1. Bafta…deacum trebuie sa te lupti cu ,,PAVLOV” …si asta e parsiv…se tine de creier…dscs ii cedezi si o singura data trebuie sa o iei de la capat

  2. Bafta…deacum trebuie sa te lupti cu ,,PAVLOV” …si asta e parsiv…se tine de creier…dscs ii cedezi si o singura data trebuie sa o iei de la capat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.