Balanta

Care e de fapt natura unei relatii intre doi oameni? Sa se respecte, sa se sustina, sa se iubeasca, sa fie fideli unul celuilalt, sa fie mereu unul langa celalalt, si la bine, dar mai ales la rau. Mereu e vorba de doi oameni ce trebuie sa imparta totul, sa dea si sa primeasca in egala masura. O balanta…

Citeam, mai devreme, pe Facebook, o postare de-a unei prietene de-ale mele. Era in felul urmator: „Lectia timpului – KARMA. Cand o pasare este vie, mananca furnici. Cand pasarea a murit, furnicile o mananca pe ea. Timpul si circumstantele se pot schimba in orice moment. Azi poti fi puternic. Dar tine minte! Timpul e mult mai puternic decat tine. Dintr-un copac se pot face un milion de bete de chibrit. Dar e nevoie de un singur bat de chibrit, pentru a arde un milion de copaci. Asa ca fii bun si fa bine!”.

Acelasi lucru este valabil si in relatiile dintre oameni, dar mai ales in relatiile de cuplu. Cei doi protagonisti trebuie sa pastreze mereu un echilibru. Niciunul dintre ei nu are voie sa fie mai presus decat celalalt, niciunul dintre ei nu are voie sa primeasca mai mult decat celalalt. Poate azi esti tu puternic si ai impresia ca poti fi mai presus decat partenerul tau. Dar oricand, in orice moment, se poate intampla sa fii mult mai prejos decat el si sa te uiti in sus, in speranta unui ajutor.

Amandoi trebuie sa depindeti, in egala masura, unul de celalalt, sa va exprimati si aratati sentimentele, in egala masura. Increderea, stabilitatea, respectul, sentimentele, absolut totul trebuie sa fie impartite in mod egal. E bolnav sa vezi cum unul dintre parteneri trage mai mult decat celalalt, cum da mai mult decat celalalt, cum depinde mai mult decat celalalt. Aia nu se mai poate denumi relatie, e doar un joc amar. Cand balanta se inclina intr-o singura parte, cand siguranta incepe sa dispara, nu mai putem vorbi de sentimente, ci de ceva nesanatos.

Cele doua persoane ce formeaza un cuplu trebuie sa aiba mereu grija ca balanta sa fie intotdeauna pe zero. Abia atunci se poate vorbi de o relatie frumoasa, sanatoasa, in care exista armonie, liniste, pace si caldura. Sa nu uite, nici macar pentru o secunda, ca persoana ce-o are alaturi are nevoie de aceeasi siguranta, aceeasi liniste, aceeasi determinare de care are nevoie chiar ea. Sa citez pe cineva drag, „Sa fiu exact cum vreau sa fie iubitul meu!”. Fii exact ceea ce vrei sa fie persoana iubita. Comporta-te exact cum vrei sa se comporte ea. Daruieste exact ce vrei sa primesti. Implica-te exact cum vrei ca ea sa se implice. Fii el, ca si el sa poate fi ea!

Bafta! Mor de cald. A fost scurt, a fost de weekend, a fost cu putina iubire.

About Honey

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.