Joaca de copii

Stiti jocurile alea din copilarie, cand scriam codat cuiva, ori foloseam limbajul pasaresc, ca sa nu afle toata lumea ce ne transmitem, ori pentru ca ne era oarecum frica, sau jena, sau nu stiu cum sa-i spun, de cum va fi perceput mesajul nostru de catre destinatar?!

Stii, sunt unele momente in viata cand ai vrea sa vorbesti cu cineva. Dar situatia e mai… delicata, sa zic asa. Prin urmare, incepi sa transmiti semne, mesaje, apar coincidente, incepe joaca de copii. Asta e faina, nu zic nu. E amuzanta, aduce putin mister. Dar ce se-ntampla daca acele semne sunt prost interpretate?

Transmiti cuiva, intr-un fel sau altul, c-ai vrea sa vorbesti cu el, poate chiar ca-ti lipseste. Dar ti-e frica sa faci urmatorul pas. Daca-mi amintesc bine, am fost si eu in situatii de genul asta. Dar cand vezi ca acea persoana e dispusa sa discute despre vreme, despre cat de puternic e leul (ala romanesc, nu cel din Africa), despre pretul barilului de petrol, frica trebuie sa dispara.

Da, e putin ciudat sa suni si sa „Alo! Ce faci?! Stii, azi ma manca buca stanga si m-am gandit la tine.”… Dar e si haotic, e nebunesc, e definitia persoanei zurlii. Da-o dreq de frica, da-le dreq de orgolii, da-le dreq de situatii aiurea. Cand vrei sa auzi pe cineva, pui mana pe telefon si suni! Si vezi dupa cum decurg ostilitatile. Dar cand esti sigura ca acel cineva e binedispus si ca poate purta o conversatie, pe orice tema, cu tine, de ce sa lasi frica sa invinga?! E total aiurea, lipsit de sens.

Cand vrei ceva in viata, ia-l! E mai simplu sa ceri scuze, decat sa ceri permisiunea. Ca sa nu mai spun de mustrarile de constiinta ce apar dupa, cand te tot gandesti „Oare ce-ar fi fost daca?!”.

Bafta, ma duc sa-ncarc o remorca de fan.

PS. Ascult pe fratele Bob, beau o bere rece, inca de dimineata am fo’ bine dispus. Probabil de la rasarit mi se trage…

About Honey

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.