Blogu’ lu’ Honey – De ce?!

Ce este, de fapt, acest blog?! Nu-s scriitor, niciodata n-am fost. „Blogu’ lu’ Honey” nu-i sursa de venituri, niciodata nu va fi. Nu are niciun motiv concret pentru a exista, dar, totusi, exista. De ce?! Pentru ca asa-mi doresc…

Daca nu m-a acaparat complet nebunia si nu-s senil cu acte, cred ca-n 2007 am avut primul blog. Stiu sigur ca se chema Z-Online. Scriam pe el despre evenimente, despre persoane publice, despre VIP-uri. Era pe partea mondena. Era pe nisa, cum s-ar spune. Iar acel blog imi aducea niste venituri. Povestea s-a intrerupt brusc, in mare parte din cauza timpului. Sau cel putin asa prefer sa numesc motivul oficial. Nu-mi pare rau ca n-a continuat, oricum nu ma reprezenta. Eram cu turma, cum s-ar spune.

Blogu’ lu’ Honey… Primu’ articol a fo’ publicat in 01.11.2011. Incepuse ca un fel de jurnal. Spatiul meu, in care-mi pot expune parerile, opiniile, intr-un alt mod. Unde-mi pot dezvolta o idee. In 4 ani si aproape 2 luni am doar 178 de articole, nu toate publicate. Deci clar nu e pentru bani. Nici pentru acea popularitate, foarte prost perceputa. E coltu’ meu unde ma retrag si-mi astern cuvintele. Am descoperit lucru’ asta, mai ales in momentele grele. Atunci cand scriu, ma eliberez. Imi face un bine. E terapie prin scris. Foarte utila.

Foarte multi prieteni apropiati m-au intrebat, de nenumarate ori, cum de am curaju’ sa scriu pe blog despre viata mea, despre lucruri pe care nu prea ar avea cum sa le afle un necunoscut. Verisoara mea, dar si un alt prieten bun, ma lauda, zilele trecute, pentru curaju’ de care-am dat dovada cand am publicat un articol in care-mi etalam unele parti intunecate din viata. E simplu… Nu e curaj. Nici inconstienta. E un mod de a ma descarca. Inchid ochii, metaforic, si ma apuc de scris. Iar, de cele mai multe ori, public articolul fara sa-l recitesc.

Nu am multi vizitatori. Nici nu-mi doresc. Cand vreau, pot aduna 4-500 de oameni ce sa citeasca un anume articol, in cateva ore, sau pot aduna 100 de oameni ce sa citeasca un articol, intr-un an. Depinde cum ii aleg targetul. Depinde cat de mult vreau sa-l expun. Depinde de starea mea. Depinde  de ce vreau de la acel articol.

De cele mai multe ori scriu pentru mine. Cum mentionam mai sus, ca intr-un jurnal. Pentru a-mi aminti de unele momente frumoase, ori petru a evita, in viitor, unele greseli. Sau poate si pentru a oferi unele lectii, din experientele mele, din momentele. Recunosc, o singura data, anu’ trecut prin vara, am scris un articol pentru a transmite ceva unei persoane. A fost amuzat experimentul, a fost chiar foarte amuzant si placut ce-a urmat dupa.

Nu scriu niciodata pe subiecte fierbinti, doar daca-i ceva ce chiar ma starneste. Imi insir doar idei proprii, pareri propii si-n mare parte scriu doar despre ce am cunostinta, fara a ma baga in subiecte ce ma depasesc. Nu fac jurnalism, nu fac barfa. Scriu doar despre ce-mi place sau despre ce ma scoate din sarite. Si, sub nicio forma, nu fac politica.

Cu alte cuvinte, Blogu’ lu’ Honey e un hobby, un jurnal, un spatiu nu foarte public pe care-l folosesc cand simt nevoia si cum simt nevoia. Sunt cateva persoane ce ma citesc constant, ce nu rateaza niciun articol, oricat de idiot ar fi el. Ma bucur, trebuie sa recunosc. Dar nu caut sa-mi largesc aria de cititori. Criticile-mi prind cel mai bine, cat timp raman pertinente si-s incantat atunci cand le primesc.

In rest, numa’ de bine…

Blogu' lu' Honey - De ce?!

About Honey

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.